Život je promenljiv, živi dokaz tome je naša koža. Mnogo faktora utiče na proces starenja kože. Faktori na koje ne možemo uticati su genetika, životna sredina i nepobitno starenje kože kako starimo koji u mnogome utiču na sam izgled kože u određenoj životnoj dobi, međutim, postoji niz uzročnika na koje možemo uticati i samim tim svesno usporiti  i ublažiti proces starenja kože. U nastavku teksta saznajte kojih su  to deset načina kako da usporimo proces starenja kože i kako da aktivno učestvujemo u njenom podmlađivanju. 

Zaštita od sunca

Zaštita od sunca je zasigurno najvažnija stvar koju možete učinite kako bi vaša koža zadržala mladalački izgled. Koristite kremu sa zaštitnim faktorom 30 ili više svaki dan. Dolaskom proleća i više sunčanih dana, nanošenje kreme za zaštitu od sunca mora biti vaš imperativ. Neke od posledica neadekvatnog izlaganja suncu jesu fotostarenje ( gubitak čvrstoće kože i pojava bora), hiperpigmentacija (poremećaj na koži koji nastaje usled prekomernog stvaranja melanina na određenom delu kože, najčešće licu), alergijske reakcije i rak kože. S toga, kao biste bili zaštićeni od svih negativnih uticaja sunca, uključite kremu sa zaštitnim faktorom u vašu svakodnevnu  jutarnju rutinu. 

Hidratantna krema

Hidratantna krema je najvažniji korak u nezi kože. Ukoliko koži ne pružimo dovoljno hidratacije i duži vremenski period ne nanosimo bogate kreme, ona će naglo početi da stari. Iz tog razloga su savršena kombinacija veći dnevni  unos vode u organizam i bogata hidratantna krema.

Umesto solarijuma- kreme za samopotamnivanje.

Štetnost UV zraka koje emituje solarijum opšte je poznata, međutim, i pored toga veliki broj osoba se odlučuje na ovaj vid sunčanja. Baš kao i pri izlaganju suncu, solarijumi, takođe, dovode do ozbiljnog ubrzanja starenja kože, kao i eventualnim promenama na koži. Kreme za samopotamnjivanje idealna su zamena i potpuno bezopasan način da dođete do željenog preplanulog tena. 

Izbalansirana ishrana

Izbalansirana ishrana u velikoj meri utiče na kvalitet kože. Unos veće količine povrća, sveže ribe i zdravih grickalica ( bademi, lešnici, orasi, itd) može usporiti proces starenja kože, dok unos šećera i rafinisanih ugljenih hidrata dovodi do nastanka novih bora i nepravilnosti na koži, poput akni i bubuljica. 

Oslobodite se loših navika!

Budući da su poroci nešto na šta osoba može da utiče, krajnje je vreme da se njima suočite. Bilo da su u pitanju cigarete, prekomerni unos alkohola, hronični stres ili pak nemanje kontrole nad situacijama u sopstvenom životu ili vezi, sve ove loše navike utiču na pogoršanje stanja i izgleda vaše kože. Proleće je vreme buđenja i optimizma, te je savršen trenutak da donesete zdrave odluke.

Ukoliko se pridržavate gore pomenutih saveta i želite da pojačate i ubrzate  efekat mladačkog izgleda kože, savetujemo vam da priuštite sebi Dermapen tretman. 

Drmapen

Jedan je od najbrže rastućih trendova u kozmetičkim i antiaging tretmanima jeste Dermapen (indukcija kolagena).  To je vrlo siguran, bez hemikalija i minimalno invazivan, tretman koji može preokrenuti neke od znakova starenja.

Dermapen je aparaturna metoda mezoterapije gde se unosi u dublje slojeve kože koktel vitamina, minerala, antioksidanata i faktora rasta za regeneraciju i oporavak kože. 

Ova metoda svrstana je među najefikasnije  antiage tretmane današnjice! 

U zavisnosti od dubine penetracije iglica, Dermapen-om se mogu postići različiti stepeni podmlađivanja kože: od jednostavnog poboljšanja apsorpcije kozmetičkih proizvoda do kliničkog tretmana raznih oštećenja, ožiljaka i bora.

Dermapen je izuzetno napredni tretman za negu kože koji će smanjiti pojavu sitnih linija, oštećenja od sunca, ožiljaka, bora, poboljšati tonus i teksturu kože i dati vam blistaviju i nežniju kožu. Deluje na poboljšanje sposobnosti vaše kože da se samostalno obnavlja stvarajući novi kolagen i elastin. 

Posetite naš Laserski centar Gala i uverite se sami u kvalitet i benefit tretmana Dermapen! Videćete izuzetne rezultate veoma brzo i imaćete čvršću i mladalačku kožu uz ovaj bezbedan tretman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *