Hercegovačka 14, kula B, Beograd

062 287 938

Acnelan - lečenje akni

Zašto imam akne?

Studije pokazuju da čak 90% adolescenata i 5% odrasle populacije ima problem sa nekim od oblika akni.

Postoji toliko različitih faktora koji dovode do njihovog nastanka. Svi se slažu da su glavni uzročnici hormonski disbalans i genetska predispozicija koji dovode do pojačanaog lučenja sebuma i posledičnog stvaranja komedena i upalnih procesa. Zasigurno da stanje akni pogoršava i konzumiranje previše slatkiša i brza hrane. Nekada i upotreba pogrešne kozmetike ili kozmetike koja sadrži komedogene supstance mogu biti uzročnici nastanka.

Kako se leče akne?

Proces lečenja akni je dugotrajan i zahteva strpljenje i dobru saradnju izmedju lekara, kozmetičara i pacijenta. Velika je zabluda da ih treba pustiti da same prođu jer mogu dovesti do ozbiljnih ožiljaka čije uklanjanje iziskuje još više vremena i novca.

Zašto Acnelan?

Acnelan je tretman poznatog brenda Mesoestetic koji najbrže i najobuhvatnije daje rešenje za akne. On sadržđi zaštićenu formulu m.acne complexTM koji se sastoji od salicilne, mandelične kiseline inatrijum lepargilata. Zajedno sa ekskluzivnim kompleksom bexaretinyl ima sinergističko delovanje. Salicilna kiselina je keratolitik i komedolitik tako da ona otvara i širi pore, deluje protivupalno i bakteriostatski.

Mandelična kiselina ima antiseptično i bakteriostatsko delovanje, posvetljuje. Natrijum lepargilat inhibiše 5-α reduktazu, deluje bakteriostatski i keratolitički.

Kako izgleda tretman?

Ovaj tretman radi sertifikovano i stručno osoblje sa velikim iskustvom pa se možete prepustiti ali da biste znali šta da očekujete opisaćemo Vam tretman u par rečenica.

Prvo uklanjamo sve nečistoće sa lica a potom osetljive delove lica štitimo specijalnom kremom mesolips protector.

Sledi nanošenje acnelan acne multifactor maske koja dubinski čisti pilosebacealnu jedinicu i sprečava  razmnožavanje bakterija.  Za vreme ove faze osećate peckanje i svrbuckanje ali to je normalna reakcija i ne treba da Vas plaši. Da bi se kiseline neutralisale koristi se sprej za neutralizaciju.

Nakon skidanja maske aplikujemo posebno formulisanu ampulu pore sealing shield koja umiruje kožu i sužava pore. Sadrži cink, aloa veru i bakar. Za sam kraj nanosimo Mesoestetic kremu sa visokim zaštitnim faktorom.

Koliko tretmana je potrebno?

Jedan ciklus podrazumeva 3 obavezna tretmana koja se izvode na 14 do 21 dan.
U zavisnosti od težine kliničke slike akni ciklus se može ponoviti 2-4 puta godišnje.

Kako negovati kožu pre i posle acnelan tretmana?

Već smo napomenuli da lečenje akni zahteva dobru saradnju sa pacijentom koja podrazumeva poštovanje smernica za negu kože sklone aknama u kućnim uslovima.
2-3 dana nakon tretmana počinje ljuštenje kože koje traje nekoliko dana tako da je Vašoj koži potrebna dodatna nega. Aknelan ima paletu kućnih proizvoda koju klijent treba po smernicama lekara da započne sa korišćenjem nakon tretmana:

- Pena za čišćenje sa ureom svakodnevno

- Krema acne one svakodnevno

- Dermatološka krema sa zaštitnim faktorom spf 50 svakodnevno

- Maska pure renewing koja se koristi jednom nedeljno

U konsultaciji sa našim stručnjacima saznajte više o Mesoestetic kozmetici i zakažite tretman koji najviše odgovara vašim potrebama.

Pozovite nas na: 062 287 938