Nekada davno – sredinom 1900-ih, nije postojalo nešto poput celulita. To još nije bilo izmišljeno. Ako su naši bokovi bili veliki, nazivali su ih teškim i širokim, ali nažalost nisu bili preopterećeni potpuno razvijenim medicinskim poremećajem, što dermatolog Hovard Murad, dr. med., naziva stanje u svojoj knjizi Rešenje za celulit. Jednom su puni bokovi nagoveštavali žensku snagu, njenu moćnu sposobnost da se razmnožava. 

Tačnije u francuskom medicinskom rečniku 1873. lekari Emile Littre i Charles-Philippe Robin uvrstili su reč „celulit“ u 12. izdanje Rečnik Medicine. Ovo je bila prva poznata upotreba izraza, prema profesora Rossella Ghigi, čija je teza o istoriji celulita verovatno najopširniji resurs koji je ikada napisan na tu temu. Ključna stvar je, međutim, da prvobitna (i tačna) definicija celulita nije imala nikakve veze sa današnjim celulitom. Umesto toga, to je bio opšti termin koji se primenjuje na ćelije ili tkiva u stanju upale ili infekcije. Bio je usko povezan sa celulitisom, dijagnozom koja se i danas koristi (koja takođe nema nikakve veze sa narandzinom korom), a prvenstveno se koristio kada se govori o infekcijama karlice. 

Dakle, očigledno je da je reč na „c“ problem koji pogađa oko 85 posto žena širom sveta. Kao da nemamo dovoljno problema, zar ne? 

Tu počinje borba protiv celulita anticelulit tretmanima. 

NAJEFIKASNIJI ANTICELULIT TRETMANI

Dostupno je bezbroj izbora ako ste zainteresovani za smanjenje pojave celulita, neke od mogućnosti anticelulit tretmana su:

MULTIPOLARNA RADIOFREKVENCIJA – VENUS LEGACY

Venus Legacy je najefikasnijianti celulit tretman prvi i jedini medicinsko-estetski aparat sa FDA sertifikatom koji koristi 4D tehnologiju. Ovim aparatom postižu se odlični rezultati u preoblikovanju tela i zatezanju kože. Odličan je i kod redukovanja vidljivosti strija, masnoća i celulita. Tretman se započinje blagim pokretima po površini kože. Klijent sve vreme ima osećaj prijatne masaže, apsolutno bezbolna metoda. Tretman traje između 30 i 50 minuta. Ovaj anticelulit tretman vršimo u našem Laserskom centru Gala, a nešto više o ovom aparatu možete pročitati na blogu Venus Legacy

Venus Legacy tretman
Venus Legacy

ZERONA 

Zerona laser predstavlja bezbolnu i neinvazivnu alternativu hirurškoj liposukciji .

Zerona laser kao anticelulit tretman je prvi hladni laser za neinvazivno uklanjanje masnih naslaga i preoblikovanje tela kao i anti celulit tretman bez nus pojava koje se sreću pri hirurškoj liposukciji. Laser deluje tako što dovodi do otvaranja ćelijske membrane adipocita i pražnjenja njenog sadržaja pa lipidi odnosno masnoće budu oslobođeni iz ćelije, masna ćelija gubi svoju zapreminu i kolabira. Sadržaj masne ćelije odlazi u limfni sistem i dalje se izlučuje iz tela putem normalne detoksikacije. Ono što je jako bitno je da laser ne uništava masnu ćeliju tj. ne smanjuje broj masnih ćelija u telu, već ih samo prazni a to i jeste najvažnije za smanjenje obima i preoblikovanje. Za više informacija o ovom anticelulit tretmanu posetite našu stranicu Zerona laser.

Zerona laser
Zerona laser

SHOCKWAVE TERAPIJA 

Shockwave proizvodi talas koji prodire duboko kroz kožu i doseže do fibroznih tvorevina nastalih oko vezivnog tkiva, koja su ujedno i najveći razlog stvaranja celulita. Akustični shockwave talas podstiče proizvodnju kolagena, a time dolazi do opuštanja i razbijana stvrdnutih vlakana što vraća glatkoću koži i daje joj zategnuiji izgled, a ujedno se oslobađaju začepljene masti, voda i toksini. Ovaj proces stimuliše nerve i povećava protok krvi u tretiranim oblastima, što proizvodi sveže i deblje lance kolagena koji kožu čine dodatno zategnutijom i glatkom. Akustični talasi ujedno ojačavaju kožu, koja tako ojačana, ne dozvoljava celulitu da prodre u nju i stvori onaj dobro poznati efekat narandžine kore. Svojom sposobnošću da utiče na dva glavna uzroka nastanka celulita

Shockwave terapija akustičnim talasima je jedinstvena i posebno učinkovita metoda u borbi protiv celulita. Sam tretman je brz, efikasan, neinvazivan i bezbolan.

MADEROTERAPIJA

Maderoterapija ili terapija za uklanjanje celulita drvetom, je tehnika dubinske masaže tkiva koja koristi namjenski napravljene drvene alatke. Temelji se na drevnoj orjentalnoj tehnici manipulacije drvetom koja se praktikuje vijekovima, za različite svrhe. Ovaj tretman može biti neprijatan i izazvati blagu upalu mišića tokom prva dva tretmana. Maderoterapija nažalost nije magični zahvat. Dakle, ne treba očekivati da će celulit, koji se nakupljao godinama, nestati nakon tri tretmana oklagijama. Rezultati su individualni. Proces gubljenja masnih naslaga će biti lakši i brži kod osoba koje imaju manji i “mlađi” celulit. 

ELEKTROSTIMULACIJA

Elektrostimulacija je savremeni tretman kojim se ubrzava mršavljenje, redukuje celulit i vrši oblikovanje tela – body electroshaping. Kako? Tako što se dejstvom specifičnih struja mišići podstiču na rad, čime se povećava potrošnja masnoća i ugljenih hidrata, pojačava cirkulacija i detoksikacija, oblikuju mišići i poboljšava tonus tela. To je elektroterapijski  tretman visokosofisticiranim aparatom niskofrekfentnih struja, kojim se uspešno deluje na razgradnju masnog tkiva i celulita i sagoreva energija oslobođena iz masnoća, pojačava protok telesnih tečnosti i poboljšava razmena materija. Istovremeno se jača mišićna struktura, daje im se čvrstoća i podiže tonus, a figuri se vraća vitkost. 

Kao što vidite, treba razmotriti mnogo različitih anticelulit tretmana. Naša preporuka je na prvom mestu Venus Legacy jer pokazuje najbrže rezultate i potpuno je bezbolan  tretman. Zato uradite domaći zadatak, razgovarajte sa prijateljima i porodicom i napravite izbor koji najbolje odgovara Vašem individualnom tipu tela i željenim rezultatima. 

Laserski centar Gala je tu za sva Vaša pitanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *