Jedan je od najbrže rastućih trendova u kozmetičkim i antiaging tretmanima jeste Dermapen. Poznat još i kao indukcija kolagena. Zašto je toliko tražen ovaj tretman? To je zato što je vrlo siguran, bez hemikalija i minimalno invazivan, tretman koji može preokrenuti neke od znakova starenja bilo kog tipa i tona kože.

Za postizanje efekta blistave kože, podmlađene, odmorne i revitalizovane može se koristiti revolucionarni Dermapen tretman.  Sa njim se rešavaju i oni naj uporniji problemi koji se javljaju na koži lica i tela.

Šta je zapravo Dermapen?

Dermapen je aparaturna metoda mezoterapije gde se unosi u dublje slojeve kože koktel vitamina, minerala, antioksidanata i faktora rasta za regeneraciju i oporavak kože. Postoji više faktora na koje on utiče. Prvenstveno hidrira kožu, otklanja ožiljke od akni, uklanja hiperpigmentaciju i utiče na blistav i sjajan ten kojeg dobijemo nakon tretmana Dermapen-om. Dermapen takođe ima i antiage efekat. Koža se stimuliše Dermapen-om u vidu regeneracije i podmlađivanja.

Dermapen je jedan aparatić. Pen – olovka. On na svom kraju ima nastavak iglica. Na samom aparatu stručno lice određuje i podešava dubinu uboda iglica. Aparat se prevlači preko lica, iglice veoma velikom brzinom ubadaju kožu. Za manje problematičnu kožu podešavamo manju dubinu, a za više problematičnu kožu idemo sa većom dubinom. Svakim ubodom budimo fibroblaste da reprodukuju novi kolagen i elastin.

Ova metoda je svrstana među najbolje antiage tretmane u današnje vreme sa visokoefikasnim rezultatima.

Dermapen tretman u Laserskom centru Gala

Efekti Dermapen tretmana

U zavisnosti od dubine penetracij iglica, Dermapen-om se mogu postići različiti stepeni podmladjivanja kože: od jednostavnog poboljšanja apsorpcije kozmetičkih proizvoda do kliničkog tretmana raznih oštećenja, ožiljaka i bora.

Dermapen je izuzetno napredni tretman za negu kože koji će smanjiti pojavu sitnih linija, oštećenja od sunca, ožiljaka, bora, poboljšati tonus i teksturu kože i dati vam blistaviju i nežniju kožu. Deluje na poboljšanje sposobnosti vaše kože da se samostalno obnavlja stvarajući novi kolagen i elastin. Videćete izuzetne rezultate veoma brzo i imaćete čvršću i mladalačku kožu uz ovaj bezbedan tretman.

Gde se sve primenjuje Dermapen?

Priprema pre tretmana

Nakon tretmana

Koliko tretmana je potrebno za postizanje efekta?

Već nakon prvog tretmana Dermpen-om rezultati su jasno vidljivi te se stoga dosta njih odlučuje za jedan tretman. Naravno, za bolji efekat će biti potrebno više tretmana. Koliko tretmana trebate zavisi od toga koje područje kože želite da tretirate i šta želite da postignete. Generalno, za lečenje osnovnih problema sa kožom, za najbolje rezultate biće potrebno tri do šest tretmana Dermapen-om. Ako želite da lečite ekstremna oštećenja od sunca, duboke bore ili ožiljke, moraćete da uradite 6 ili više tretmana. 

Koliko je bolan tretman?

Ceo postupak se izvodi u lokalnoj anesteziji sa anestetik kremom, kako bi se uklonio sav potencijalni bol. Sam tretman traje oko sat i po do dva sata. U ovom periodu se ne radi samo bockanje iglicama, nego tu spada i priprema seruma i maski koje smiruju kožu nakon ove metode. Nakon tretmana se nanosi odgovarajuća dermokozmetika koja dodatno hrani i umiruje kožu.

Iglice dermapena ne prave stvarna oštećenja na koži kako to možda deluje. Naše telo reaguje na prodor iglica tako što nervi šalju impulse do mozga koji započinje proces pojačane proizvodnje kolagena i elastina, tj. regeneracije.  Koža nakon tretmana postaje gušća i jača, dok nepravilnosti lagano nestaju.

Vreme oporavka

Posle tretmana će lice biti blago otečeno i crveno, te se mora dodatno voditi računa kako se ne bi pogrešnom negom inficirala koža. Jedino što se sme naneti na kožu je krema preporučena od stručnog lica koje je radilo tretman.

Iskustva žena koje su probale tretman dermapenom su više nego zadovoljavajuće. Svako ko se opredelio za ovu metodu regeneracije i osveženja kože lica je prezadovoljan i nastaviće i u buduće da ga koristi. Prvi efekti su vidljivi nakon nekoliko dana ali kako vreme prolazi efekti su sve bolji i jasniji. Koža postaje jedrija, zategnutija, sa manje bora, boljim tonusom, sa manje vidljivim strijama, ožiljcima i flekama.

Ukoliko želite čvršći izgled vaše kože, podmlađen i osvežen izgled ova metoda je prava za Vas. Uverite se i sami u sve povoljnosti ovog tretmana i dovedite svoju kožu lica i tela do savršenstva.

Posetite naš Laserski centar Gala i uverite se sami u kvalitet i benefit tretmana Dermapen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *