Hercegovačka 14, kula B, Beograd

062 287 938

Lasersko uklanjanje tetovaža

Pre pojave savremenih lasera nije postojao adekvatan tretman za uklanjanje tetovaža, jer su oštećenja kože bila velika, a rezultati slabi.Nova generacija Nd: YAG lasera omogucava postizanje dobrih rezultata.
Broj potrebnih tretmana je individualan i zavisi od različitih faktora kao što su boja i gustina tetovaže, dubina crteža, kao i od toga kako vaš organizam reaguje na sam tretman.

Gala doktorka Sanja i m22 laser

Skinite neželjene tetovaže za novi početak

Zašto uklanjanje tetovaže Nd: YAG laserom?

Nova generacija Nd:YAG lasera omogućava neinvazivno uklanjanje tetovaža, bez perioda oporavka.

Ultra-kratki laserski impulsi deluju selektivno na pigment u tetovaži bez oštećenja okolnog tkiva, pri čemu se pigment raspada u sitne čestice koje se potom uklanjaju putem limfe.

šta mozete da ocekujete nakon uklanjanja tetovaže Nd:YAG laserom?

Promena intenziteta boje tetovaže se vidi već nakon prvog tretmana.

Broj potrebnih tretmana za postizanje konačnog rezultata zavisi od više faktora: lokalizacije tetovaže, boje kože pacijenta i karakteristika same tetovaže. Kreće se od 5-7 tretmana, pa do 10 tretmana u pojedinim slučajevima.

Najlakše se uklanjaju jednobojne crne, plave i druge tamne tetovaže, kako profesionalne tako I amaterske.

Tretmani se rade u preporučenom razmaku od 4 do 6 nedelja.

Sta možete da očekujete neposedno nakon tretmana?

Odmah nakon tretmana pojavljuje se beli “frosting” na mestu gde je laser delovao na pigment, uz pojavu blažeg crvenila i otoka tretirane regije. Moguća je i pojava tačkastog krvarenja, ali ređe. Ovi znaci se gube u narednih 24 sata. Formiranje krastica je često i strogo je zabranjeno ljustiti ili guliti tretirano mesto. Tetovaža postepeno bledi što se vidi u narednih nekoliko nedelja.

Nakon tretmana pacijent dobija instrukcije o pravilnoj higijeni tretiranog mesta kao i nanošenju odgovarajućih krema.

Nakon gubitka pigmenta koža je na tretiranom mestu vrlo osetljiva na UV zrake i zato je neophodna UV zaštita  u narednih nekoliko meseci.

Lasersko uklanjanje tetovaže je kontraindikovano u slučaju aktivnih bakterijski, virusnih i gljivičnih infekcija kože, zapaljenskih stanja kože i kancera koze.

Zakažite prvi tretman na 062 287 938.
Lokacija: Hercegovačka 14, kula B, Beograd.