Hercegovačka 14, kula B, Beograd

062 287 938

Hemijski pilinzi

Zašto se odlučiti za hemijski piling?

Hemijski piling je vrlo kratka a veoma delotvorna procedura. Rešava ogroman spektar problema na koži, a istovremeno neguje kožu.

Koristi se kao samostalan tretman ali se savršeno kombinuje sa mnogim drugim procedurama koje radimo u našem centru. Klijenti koji jednom probaju ove tretmane svake godine traže ponavljanje serije.

Od čega zavisi efikasnost hemijskog pilinga?

Pre svega vrlo je važno da kozmetičar odnosno lekar dobro poznaje efekat svake kiseline i da može dobro proceniti koja kiselina ili koja kombinacija kiselina je najbolja za konkretan tip, stanje kože i problem koji tretira.

Efikasnost samog tretmana zavisi od:

1. tipa kiseline: Alfa hidroksi kiseline (AHA) Beta hidroksi kiseline (BHA) Alfa-keto kiseline Trihlorsirćetna kiselina(TCA)

2. koncentracije kiseline i njene ph Naime svaka kiselina se može naći u različitim koncentracija. Veća koncentracija govori o jačoj kiseline ali ne zaboravite da je ph takođe od presudne važnosti.

Kako izabrati hemijski piling za sebe?

Ovu odluku ipak prepustite stručnom licu a mi ćemo vas ukratko upoznati sa pilinzima koje najčešće radimo u našem centru:

mesopeel modified jessner: mrlje, neujednačen ton kože, starenje kože
mesopeel lactic: osjetljiva, suva i beživotnu koža
mesopeel glycolic: svi tipovi kože
mesopeel salicylic: masna i seboroična koža sklona aknama
mesopeel mandelic: debela, seboroična i masna koža sa dishromijom
mesopeel TCA: usporava starenja kože
mesopeel melanostop: dishromija, hiperpigmentacija, fotostarenje
mesopeel melanoplus: fokusirani piling za melanotičke pege, lentigo, hiperpigmentaciju
mesopeel azelan: sve faze akni
mesopeel piruvex: srednje jako do pojačano starenje kože

Koliko tretmana je potrebno?

Broj tretmana zavisi od toga šta želimo da postignemo hemijskim pilingom.  Ako želimo da osvežimo ten pred neku važnu priliku možemo uraditi samo jedan tretman ali ako želimo da rešimo problem akni svakako da će biti potrebna serija od 4-5 tretmana.
O tome se možete posavetovati sa našim kozmetičarima ili lekarima.

Kako negovati kožu pre i posle hemijskog pilinga?

Ovo je vrlo bitan momenat koji utiče kako na rezultat tako i na izbegavanje neželjenih posledica. Naši stručnjaci će Vam detaljno pojasniti sve korake ali ukratko oni podrazumevaju:

- sedam dana pre pilinga ne raditi depilaciju i ne koristiti retinol na regiji koja će biti tretirana

- nakon tretmana kozmetika koju koristite mora biti blaga, umirujuća i hidrantna

- posle tretmana obavezno koristiti kreme sa zaštitnim faktorom

- ne upražnjavati fizičku aktivnost koja za posledicu ima znojenje, kao ni odlazak na bazen bar 48h nakon tretmana

- nikako ne smete guliti kožu koja se nakon tretmana peruta ili ljušti jer rizikujete da napravite fleku.

Kako izgleda tretman?

Pre same procedure koža se čisti odgavarajućim mlekom i tonikom. Sledeći vrlo važan korak je odmašćivanje kože specijalno formulisanim preparatom pre-procedure cleansing rastvorom. Zatim će kozmetičar/lekar zaštiti osetljive delove lica mesolips protector-om. Sada je vreme za nanošenje kiseline. Broj slojeva kao i vreme ekspozicije zavise od mnogih faktora a stručno lice će ih prilagoditi Vašim individualnim potrebama. Neke kiseline se neutrališu a neke ne, nemojte da Vas to zbuni.

Završnica tretmana je stavljanje specijalne maske specijalno formulisane za posle hemijskih pilinga i naravno kreme sa zaštitnim faktorom.

Kakav je osećaj za vreme tretmana?

Za isti piling jedan klijent će reći da je imao intenzivan osećaj a drugi da je osetio samo toplinu. To je naravno individualan doživljaj, ali kada se radi o površinskim pilinzima svi se slažu da su vrlo komforni. Kod srednje dubokih pilinga prisutno je i peckanje, svrbuckanje i osećaj izrazite topline. Sve što osećate podelite sa terapeutom jer je njemu to bitna smernica za tok tretmana.

Da li se moram perutati-ljuštiti nakon tretmana?

Da li ćete se ljuštiti nakon tretmana zavisi koji je piling rađen ali i od individualnih karakteristika Vaše kože. Čak i ako izostane perutanje nemojte misliti da piling na Vas nije delovao. Mikroskopsko perutanje je uvek prisutno ali ponekad kod blažih pilinga nije vidljivo golim okom. Ako protrljate navlaženo čelo primetićete sitne, sitne komadiće kože na Vašim prstima.

U konsultaciji sa našim stručnjacima saznajte više o Mesoestetic kozmetici i zakažite tretman koji najviše odgovara vašim potrebama.

Pozovite nas na: 062 287 938