Hercegovačka 14, kula B, Beograd

062 287 938

Cosmelan / Dermamelan

Šta je Cosmelan/Dermamelan

Cosmelan i Dermamelan su medicinski tretmani koji najefikasnije uklanjaju hiperpigmentacije (fleke) različitog porekla. Istovremeno to su i anti-age tretmani koji intenzivno podmlađuju, uklanjaju sitne bore, uklanjaju proširene pore, poboljšavaju teksturu i ujednačavaju ten.

Koja je razlika između Cosmelan i Dermamelan tretmana?

Sastav proizvoda je isti ali je bitna razlika u koncentracijama aktivnih supstanci. Dermamelan je jači tretman. Koji je za Vas bolji proceniće naš stručni tim.

Zašto se odlučiti za Cosmelan/Dermamelan?

Testovi efikasnosti pokazuju da je Cosmelan dao očekivane rezultate kod svih fototipova kože (I-VI) što znači da je efikasan i kod osoba svetlije i kod osoba veoma tamne puti. Više od million ljudi je u svetu probalo ovaj tretman. Hiljade lekara u svojoj praksi koriste Cosmelan i preporučuju ga svojim pacijentima.

Zašto nastaju fleke?

Hiperpigmentacije ili fleke (kako ih pacijenti uglavnom zovu) nastaju zbog prekomernog stvaranja melanina. Melanin se normalno nalazi u koži i odgovaran je za našu boju kože. Njegovo prekomerno stvaranje i nekontrolisano raspoređivanje unutar melanocita mi na površini vidimo kao tamnu mrlju tj fleku. Mnogobrojni su uzroci nastanka: - Genetska predispozicija

- Dugotrajno izlaganje suncu

- Upalni procesi

- Hormonski disbalans

- Starenje

- Izloženost nekim hemijskim supstancama

- Konzumiranje pojedinih lekova

Tipovi hiperpigmentacija

Pacijenti se najčešće javljaju zbog melazme, postinflamatornih hiperpigmentacija, solarnog lentiga, efelida…. Naš stručni tim će na pregledu utvrditi o kakvoj se promeni kod Vas radi i šta je najbolje za konkretan slučaj preduzeti.

Cosmelan i Dermamelan vrlo uspešno rešavaju sve gore pomenute hiperpigmentacije.

Kako deluje Cosmelan/Dermamelan?

Cosmelan/Dermamelan uklanja postojeće fleke ali istovremeno sprečava nastanak novih.
Zbog toga se tretman sastoji iz 4 faze:
I faza intenzivna depigmentacija
II faza kontinuirana depigmentacija
III faza regulacija stvaranja novog pigmenta
IV faza sprečavanje ponovnog javljanja fleke

Kako izgleda Cosmelan/Dermamelan tretman?

Faza 1.

Prvi deo tretmana se odvija u estetskom centru. Nakon pregleda i konsultacije u zavisnosti od Vašeg fototipa, tipa kože, problema koji se tretira naši stručnjaci će Cosmelan/Dermamelan tretman prilagoditi Vašim potrebama. Tretman započinjemo tzv. odmašćivanjem kože specijalnim rastvorom – oil removing solution kako bismo kožu pripremili da aktivne supstance u sledecoj fazi mogu bolje penetrirati. Osetljive regije lica zaštitimo mesolips protectorom.

Potom aplikujemo Cosmelan/Dermamelan masku sa kojom klijent odlazi kući. Vrlo je važno da klijent održava masku vlažnom koristeći neku od termalnih voda u spreju kako ona ne bi pucala. Nakon isteka vremena koje je specifično za svakog klijenta i može varirati od 8-12h klijent detaljno umiva masku mlakom vodom.

Faza 2.

Podjednako važan deo tretmana se odvija kod kuće. Vrlo je važno da pacijent nastavi korišćenje proizvoda u periodu koji mu se preporuči u estetskom centru, a to je najčešće 9 meseci. Proizvode dobijete od nas nakon tretmana, a kad ih potrošite možete ih dokupiti.

Postoje tri proizvoda koji se moraju svakodnevno koristiti:

Cosmelan/Dermamelan 2 cream – Ova krema nastavlja process koji smo započeli u centru, kontroliše produkciju novog melanina, sprečava da se fleke koje su već posvetlele ponovo potamne, onemogućava nastanak novih fleka. Nakon njenog nanošenja normalno je da osećate toplotu i “bockanje” ali to je znak da tretman deluje.

Melan recovery – Kako bi smanjili neprijatnu senzaciju koja se javlja nakon nanošenja Comelan /Dermamelan2 kreme obavezno nanesite Melan recovery kremu. Ona umiruje, uklanja crvenilo i jača odbrambene sposobnosti kože. Takođe hidrira kožu koja zbog intenzivnog tretmana može postati suvlja nego obično.

Melan 130+ pigment control – Ovo je vrlo specifičan zaštitni faktor koji sadrži aktivne supstance za depigmentaciju, supstance koje se bore protiv slobodnih radikala. Kolorisan je tako da daje prirodan izgled i pokriva nedostatke. Svi proizvodi se nanose svakodnevno a neki i više puta dnevno. Nećete morati da pamtite redosled nanošenja jer ćete dobiti šemu od nas.

Da li su ovi tretmani štetni?

Poštovani su strogi standardi kontrole kvaliteta supstanci. Urađene su brojne In vivo studije. Preparati ne sadrže hidrohinon i TCA.
Rezultati su vidljivi već dve nedelje nakon tretmna i dugotrajni su. Nemate razloga za brigu, tretman je potpuno bezbedan i veoma efikasan.

U konsultaciji sa našim stručnjacima saznajte više o Mesoestetic kozmetici i zakažite tretman koji najviše odgovara vašim potrebama.

Pozovite nas na: 062 287 938