Hercegovačka 14, kula B, Beograd

062 287 938

Lasersko uklanjanje pigmentnih lezija sa lica i tela

Pigmentne lezije kože predstavljaju zone sa povećanom količinom kožnog pigmenta melanina, najčešće nastale usled prekomernog izlaganja kože suncu, prirodnog procesa starenja ili urođenih faktora. Pigmentne lezije variraju u svojoj veličini, obliku i dubini. Mogu biti iznad ili u nivou kože i češće predstavljaju estetski nego medicinski problem.

Gala doktorka Sanja i m22 laser

Intenzivna pulsirajuca svetlost – IPL koja selektivno cilja pigment melanin u lezijama je visoko efektivan tretman uklanjanja benignih hiperpigmentacija.

Koja stanja se mogu tretirati?

  • Sunčane i staračke pege- Solarni lentigo
  • Postinflamatorne hiperpigmentacije
  • Urođeni belezi u nivou kože

Lumenis IPL sa OPT ( Optimal Pulse Technology) predstavlja “ zlatni standard” u fotorejuvenciji kože.

Više o tretmanu:

Ovim tretmanom se mogu tretirati sve regije kože, uključujući kožu lica, vrata i dekoltea, ruku i šaka, nogu, leđa, itd.

Laserski tretman najčešće traje od 15 do 45 minuta u zavisnosti od veličine regije tela koja se tretira.

Tretman je gotovo bezbolan i ne zahteva nanošenje lokalnog anestetika. Najčešća senzacija koju pacijenti opisuju je osećaj peckanja.

Po završetku tretmana normalno se javlja crvenilo kože tretirane regije, a mogu se stvoriti i krastice koje otpadaju nakon nekoliko dana.

Nakon svakog tretmana pacijent se bez perioda oporavka može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima, ali se preporučuje zaštita tretiranih delova od direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti najmanje mesec dana nakon tretmana, dok se koža u potpunosti ne oporavi. Nakon toga se preporucuje nanošenje krema sa visokim SPF kako se mrlje ne bi ponovo pojavile.

Broj potrebnih tretmana zavisi od više faktora: vrste, veličine i dubine pigmentacija, kao i od starosti i stanja kože i najčešće iznosi 3-4 tretmana u razmaku od mesec dana.

Zakažite prvi tretman na 062 287 938.
Lokacija: Hercegovačka 14, kula B, Beograd.