Hercegovačka 14, kula B, Beograd

062 287 938

Najbolja terapija za rozaceu

IPL (intenzivna pulsirajuća svetlost) tehnologija stimulacijom produkcije novih kolagenih i elastičnih vlakana pored ublažavanja simptoma rozacee poboljšava celokupni izgled kože i nudi nežno I dugotrajno rešenje za one koji pate od rozacee pružajući postepeno i prirodno poboljšanje izgleda kože.

Gala doktorka Sanja i m22 laser

Rozacea se danas efikasno stavlja pod kontrolu korišćenjem intenzivne pulsirajuće svetlosti.

Šta je rozacea?

Rozacea predstavlja hronično zapaljensko oboljenje kože lica, retko vrata i dekoltea koje karakteriše povećana sklonost ka razvoju crvenila i proširenih krvnih sudova.  Rozacea se može javiti kod svih tipova kože, ali je učestalija kod osoba svetlije puti, krvne grupe A Rh+ i kod onih koji boluju od migrene. Najčešće se javlja između 40. i 50. godine, češće kod žena. Bolest ima tipične razvojne faze koje se međusobno dopunjuju.

Pravi uzrok bolesti još uvek nije pronađen, ali genetska predispozicija igra veliku ulogu. Osim toga, brojni spoljašnji faktori predisponiraju pojavu ove bolesti, kao što su: Sunčevo (UV) zračenje, nagle promene temperature, začinjena hrana, vruća hrana i tečnost, alkohol, stres, uzbuđenje…

Faze rozacee:

  • U prvoj fazi javljaju se napadi crvenila najčešće u srednjem delu lica ( obrazi Iinos) koji postaju sve učestaliji i trajniji uz osećaj peckanja i svraba kože.
  • U sledecoj fazi prethodno opisani znaci postaju jače izraženi uz sve vidljivije proširene kapilare kože.
  • U završnoj fazi razvijaju se zapaljenske promene koje podsećaju na akne, uz pojavu širokih pora. Kod muškaraca se umnožava potkožno vezivno tkivo i lojne žlezde, najčešće nosa.

Bolest se ne može izlečiti, ali se uspešno stavlja pod kontrolu. Najvažnije je prepoznati provocirajuće faktore koji ne moraju biti isti kod svih bolesnika i koje treba izbegavati u najvećoj mogućoj meri jer će se  u suprotnom i pored terapije, bolest razvijati.

Lečenje rozacee

Pojava IPL tehnologije (intenzivna pulsirajuća svetlost) znatno je pomogla u borbi protiv rozacee i trenutno je najbolja terapija za nju, jer deluje na uzrok bolesti, odnosno na krvne sudove.

Rozacea se danas efikasno stavlja pod kontrolu korišćenjem intenzivne pulsirajuće svetlosti. IPL koristi kontrolisanu svetlost odgovarajuće talasne dužine da ublaži upalu, crvenilo, akne , kao i neujednačeni ton kože.
Selektivnom fototermolizom ( toplotnim uništenjem krvnih sudova) dovodi do uništenja proširenih krvnih sudova čime se smanjuje sklonost ka crvenilu i upalama, a trajno prošireni kapilari (teleangiektazije) iščezavaju. Izbijanje upalnih promena, kao što su akne i napadi crvenila, stavlja se uspešno pod kontrolu. 

IPL tehnologija stimulacijom produkcije novih kolagenih i elastičnih vlakana pored ublažavanja simptoma rozacee poboljšava celokupni izgled kože i nudi nežno i dugotrajno rešenje za one koji pate od rozacee pružajući postepeno i prirodno poboljšanje izgleda kože.

Lumenis IPL sa OPT tehnologijom omogućava da se sa sigurnošću prilagodi tretman vašem tipu kože, težini stanja i željenim rezultatima. 

Nakon tretmana vraćate se svakodnevnim aktivnostima bez oporavka. U zavisnosti od stepena promena zavisi i broj potrebnih tretmana. Najčešće se radi 4 do 6 tretmana u razmaku od 4 nedelje.

Zakažite prvi tretman na 062 287 938.
Lokacija: Hercegovačka 14, kula B, Beograd.