Laserska epilacija je najsavremeniji  medicinski tretman gde se laserom uklanjaju neželjene dlačica sa tela. Tokom ove procedure, laser emituje svetlost koja se potom apsorbuje u melatonin dlake. Svetlost se transformiše u toplotu i uništava folikule dlake, smeštene u dermisu kože, pa samim tim i nedolazi do stvaranja novih. Rezultat ove procedure je trajno uklanjanje neželjenih dlačica. U našem salonu možete zakazati tretman laserskog uklanjanja dlačica Venus Velocity,  maksimalno pouzdanim i ispitanim, aparatom i jednom za svagda rešiti se maljavosti na rukama, nogama, bikini regiji, pazuhu i licu. 

Koliko tretmana je potrebno?

Jedno od najčešćih pitanja vezano za lasersku epilaciju jeste i broj tretmana koji je potreban da bi se došlo do željenog rezultata. Taj broj je isključivo individualan i zavisi od nekoliko faktora. U zavisnosti od regije koju tretirate, zavisiće i broj ponavljanja pa tako za područje pazuha je potrebno mnogo manje tretmana nego za cele noge. Takodje, dlake rastu u tri faze, odnosno, prolaze kroz tri različita obrasca rasta. Aktivna (anagena) faza u kojoj dlaka raste jedan centimetar na otprike mesec dana. Prelazna (katagena) faza tokom ovog perioda dlaka ne raste 2 do 3 nedelje. Poslednja faza je neaktivna ( telogena) tokom koje dlake ne rastu i do 100 dana. Budući da je za trajno lasersko ukljanjanje dlačica najefikasnija aktivna faza rasta dlaka, neophodno je ponoviti tretmane dovoljno puta kako bi se trajno uništio koren dlake. Ukolko se vidljiva promena ne primeti i nakon 6-8 ponovljenih tretmana, postoji mogućnost da je maljavost vezana za određeni hormonski disbalans gde se savetuje poseta endokrinologu

Priprema pre tretmana

Kako bi rezultati bili što efikasniji potrebno je ispuniti nekoliko koraka pre samog tretmana: 

Nakon tretmana 

U zavisnosti od stepena osetljivosti vaše kože, možete da očekujete prolazno crvenilo nakon tretmana (15 minuta do nekoliko sati). Obavezno je korišćenje zaštitnog faktora, minumum 30 spf ukoliko morate da se izlažete suncu, mada nije preporučljivo 24 sata nakon završetka tretmana. Takođe, izbegavajte saune, teretane, tuširanje vrelom vodom,turska kupatila odmah nakon epilacije, budući da se toplota tokom procedure uklanjanja dlačica zadržava u koži oko 24 sata pa je dobra podloga za nastanak bakterija i pojave iritacija. Lagana, na bazi aloja vere, krema i prirodni materijali su dovoljni da koži pružite umirujući efekat. 

Ukoliko se još uvek dvoumite…

Venus Velocity aparat za lasersko uklanjanje dlaka prestavlja visokokvalitetni i pouzdan uređaj koji postavlja nove standarde u epilaciji. Ukoliko spadate u onu grupu ljudi koja više nema živaca da se bavi bolnim depilacijama, urastanjem dlačica, trošenjem vremena na brijanje i ukoliko se još uvek dvoumite, kontaktirajte nas ili zakažite informativni razgovor u našem salonu i rado ćemo vas posavetovati i izabrati najbolju metodu za vas!  

Cena tretmana 

Imajući u vidu sve prošle i sve buduće depilacije, brijače, kreme za skidanje dlaka, trajna laserska epilacija nije mnogo skuplja u odnosu na ostale vidove depilacija, a pruža vam bezbrižnost u narednih nekoliko godina. 

Cena tretmana zavisi od regije koju tretirate kao i od broja sesija. Naš tim stručnjaka će se pobrinuti da pored ugodnosti luksuzno opremljenog salona, uživate u procesu vraćanja lepote vašoj koži.

“Lepota nije uzrok nečega, ona je to što jeste” – E. Dikenso

Zakažite vaš termin i uklonite neželjene dlačice zauvek! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *