Brijanjem dolazi do urastanja dlaka i tamnih fleka, pinceta i depilacija voskom donose bol. Dakle, na koje sve druge načine možete na miru ukloniti dlake sa kože, a da se ne morate baviti tim problemima? Tretmani trajne epilacije laserom možda su ono o čemu sada treba da razmislite.

Mnogi mrze brijanje ili depilaciju, ali to tolerišu samo zato što moraju. Ali sa laserskim tretmanom, priča bi se mogla promeniti. Ovaj tretman uklanjanja dlaka je rasprostranjen, a dobra vest je da može pomoći da se te dlačice trajno uklone. Ako ste čuli za trajnu epilaciju laserom, ali ne znate o čemu se radi, možda ćete želeti da pročitate ovaj članak do kraja.

ŠTA JE TRAJNA EPILACIJA LASEROM

Trajna epilacija laserom je postupak uklanjanja dlaka, pri čemu su folikuli dlake izloženi laserskoj svetlosti. Dok ovi laserski svetlosni impulsi zrače u folikule dlake, pigmenti upijaju svetlost i uništavaju dlake u njima. Ovaj postupak takođe može trajno smanjiti rast dlake (naročito kada se često radi). Sredinom devedesetih godina prošlog veka ovaj metod uklanjanja dlaka bio je dostupan u komercijalne svrhe nakon što se eksperimentisao dvadesetak godina. Danas lasersko uklanjanje dlaka možete raditi sa najsavremenijim aparatima u Laserskom centru Gala. Jedan takav aparat je VENUS VELOCITY

Laseri se mogu koristiti za uklanjanje dlaka ispod pazuha, ruke, noge, lica, bikini područja itd. Ne postoje ograničenja na kojima možete koristiti lasere.

DA LI JE LASERSKO UKLANJANJE DLAKA TRAJNO?

Kada se često koristi otprilike tri do sedam sesija, dolazi  do trajnog gubitka dlake na mestu na kojem ga koristite. Međutim, može se označiti kao polutrajna metoda uklanjanja dlaka. Ne skida dlaku zauvek sto posto, ali može drastično smanjiti rast. Kako dlake budu sporije rasle i ređe, moćićete postepeno da prestanete sa brijanjem

PREDNOSTI LASERSKOG UKLANJANJA DLAKA

MANE LASERSKOG UKLANJANJA DLAKA

KAKO SE PRIPREMITI ZA LASERSKO UKLANJANJE DLAKA

Lasersko uklanjanje dlaka više je od običnog uklanjanja neželjenih dlaka. To je medicinski postupak koji zahteva obuku za izvođenje i nosi potencijalne rizike. Proverite unapred stručnost osobe koja će vam raditi tretman.

Ako planirate da se podvrgnete laserskom uklanjanju dlaka, trebalo bi da ograničite čupanje, depilaciju voskom i elektrolizu šest nedelja pre lečenja. To je zato što laser cilja koren dlake koji se privremeno uklanja voskom ili čupanjem.

Takođe treba izbegavati izlaganje suncu šest nedelja pre i posle tretmana. Izlaganje suncu čini lasersko uklanjanje dlaka manje efikasnim.

Trajna laserska epilacija

ŠTA DA OČEKUJETE TOKOM TRETMANA LASERSKOG UKLANJANJA DLAKA

Neposredno pre postupka, vaša dlaka koja će biti podvrgnuta tretmanu biće podrezana na nekoliko milimetara iznad površine kože. Obično se otupljujući lek primenjuje 20-30 minuta pre laserskog postupka, kako bi se pomoglo ubodu laserskih impulsa. Laserska oprema će se prilagoditi boji, debljini i mestu vaše dlake koja se tretira, kao i boji kože.

U zavisnosti od korištenog lasera ​​ili izvora svetlosti, vi i tehničar ćete morati da nosite odgovarajuću zaštitu za oči. Takođe će biti potrebno zaštititi spoljne slojeve kože hladnim gelom ili posebnim uređajem za hlađenje. Ovo će pomoći laserskom svetlu da prodre u kožu.

Zatim će tehničar dati impuls svetlosti na područje lečenja i nadgledati područje nekoliko minuta kako bi se uverio da su korišćena najbolja podešavanja i proverilo da li ima loših reakcija.

Kada se postupak završi, možda ćete dobiti pakete leda, protivupalne kreme ili losione ili hladnu vodu kako biste ublažili neugodnost. Sledeći tretman možete zakazati četiri do šest nedelja kasnije. Dobijaćete tretmane dok dlaka ne prestane da raste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *